Stedentrip Amsterdam met kinderen

Amsterdam, onze prachtige hoofdstad, is een enorm leuke stad voor een stedentrip samen met kinderen. Op Citytrips4Kids.nl vind je de leukste tips voor je verblijf in Amsterdam met kinderen.

De tips zijn onderverdeeld in verschillende rubrieken voor een duidelijk overzicht.

Vervoer

Je reist gemakkelijk naar Amsterdam met de auto en maakt gebruik van de Parkeer & Rijden mogelijkheden. Of wacht een aanbieding af en reis lekker goedkoop samen met kinderen met de trein.

In Amsterdam verken je de stad te voet of met een fietstocht speciaal voor kinderen. Avontuurlijke kinderen ontdekken de stad met Lost in Time, de interactieve stadstour op de Ipad.

Wist je dat je in Amsterdam ook kunt deelnemen aan een kinderrondvaart? Je kinderen voelen zich echte zoetwaterpiraten!

Je leest er alles over in de rubriek Vervoer.

Accommodatie

Citytrips4Kids.nl selecteerde de leukste kindvriendelijke hotels en appartementen voor jullie stedentrip naar Amsterdam met kinderen. We hebben hierbij gelet op de aanwezigheid van familiekamers, de ligging en de beoordelingen door gezinnen net als jullie. Je vindt onze selectie in de rubriek Accommodatie.

Wij zijn ook fan van Airbnb. Op deze site kun je accommodatie huren bij locals. Wij verbleven bijvoorbeeld in een appartement van een jong gezin in Parijs, maar op Airbnb.nl vind je verschillende soorten accommodaties in meer dan 34 000 steden verdeeld over 190 landen! Zeker een aanrader voor gezinnen met meerdere kinderen waarbij een hotelkamer niet praktisch of gewoon te duur is. Je leest over onze ervaring in deze blog.

Things to do

In Amsterdam is zo ontzettend veel te zien en te doen! Bezoek bijvoorbeeld samen met je kinderen het Koninklijk Paleis op de Dam. Wij lieten ons rondleiden door een mobiele gids. Volwassenen luisteren naar een eigen versie, terwijl je kinderen het verhaal volgen van Prins Louis. Prins Louis laat je allerlei opdrachten uitvoeren en aan het einde van de rondleiding mag je een aandenken ophalen in de souvenirswinkel. Aanrader!

Bezoek ook eens Het Kleine Weeshuis, onderdeel van het Amsterdam Museum. Je kinderen leren hier over het leven van weeskinderen in de 17de eeuw. Guusje van 6 jaar schreef er een kort stukje over in de rubriek Kids Blog.

Ga shoppen bij Pappabubble, waar ze middenin de winkel handgemaakte snoepjes maken.

Relax in één van de mooie parken die Amsterdam rijk is, bijvoorbeeld in het Vondelpark waar je heerlijk kunt klauteren in de klimboom of kunt kliederen met water in de speelvijver.

Tijdens een stedentrip Amsterdam met kinderen kan het allemaal!

Restaurants

Amsterdam kent tal van leuke restaurantjes. Check de menukaart buiten of je een kindermenu kunt bestellen. Citytrips4Kids.nl heeft een poging gedaan alvast de leukste kindvriendelijke restaurantjes voor jullie te selecteren.

Bezoek bijvoorbeeld één van de vele pannenkoekenrestaurants die je in Amsterdam kunt vinden. Of het restaurant Blue Amsterdam met een prachtig uitzicht over de stad.

Kinderboeken

Er bestaan hartstikke veel leuke en leerzame boeken die je kinderen kunnen lezen ter voorbereiding op jullie stedentrip naar Amsterdam. Leerzame boeken over de geschiedenis van Anne Frank of Het Grote Rijksmuseum Voorleesboek om samen met je kleuter te bewonderen.

Kidskompas Amsterdam is een reisgids voor het hele gezin. Je kinderen lezen hierin zelf allemaal weetjes en achtergrondverhalen.

Citytrips4Kids.nl selecteerde de leukste kinderboeken over Amsterdam. Je vindt onze selectie in de rubriek Kinderboeken.

Overig

In deze rubriek vind je allerlei tips die handig zijn bij jullie stedentrip Amsterdam met kinderen. Wat dacht je van hippe kinderkoffers, regenkleding of een site met fantastische kortingen voor je stedentrip met kinderen?

Je vindt alle tips in de rubriek Overige tips.

Persoonlijk reisdocument

Check al onze tips voor een stedentrip naar Amsterdam met kinderen en stel je eigen favoriete reisprogramma samen. Je selecteert simpel de tips die handig zijn voor jullie en drukt op de button ‘Voeg toe aan persoonlijk reisdocument’. Wij versturen je persoonlijke reisdocument GRATIS naar je mailbox, zo heb je je favoriete tips altijd bij de hand!

Inspiratie & ervaringen

In onze rubriek Inspiratie vind je allerlei leuke artikelen om inspiratie op te doen voor je stedentrip Amsterdam met kinderen. Je vindt er reviews van kinderboeken, dagprogramma’s die je kunt volgen, nieuwsflitsen en allerlei andere leuke artikelen. Neem eens een kijkje!

Ouders en kinderen die een stedentrip gemaakt hebben naar Amsterdam en het leuk vinden om hier een stukje over te schrijven, kunnen dit kwijt in de rubriek Ervaringen. Leuk en herkenbaar voor andere ouders en voor kinderen!

Veel plezier met jullie stedentrip Amsterdam met kinderen!